Bijen op het bedrijf

Inspireer je klanten en je medewerkers

Bijen op het bedrijf, kan dat wel?

Jazeker, heel goed zelfs. Er is voor de bijen op, rond of in de bedrijfsomgeving heel wat voedsel te halen. In de stad en bedrijfsomgeving zijn tuintjes, plantsoenen, parken waardoor er veel variatie kan zijn in beplanting, de voedselbronnen. Daarbij komt dat er bij bedrijventerreinen vaak stukken grond liggen die ingezaaid kunnen worden met een bloemenmengsel waar bijen, vlinders en andere insecten van houden. Honingbijen zijn werkzaam binnen een straal van 1,5 tot 4 kilometer (en verder) rond het bedrijf.

Wat?

Tegen een vast bedrag worden twee bijenkasten bij het bedrijf geplaatst. De bijenkasten kunnen op het dak of ergens op de begane grond geplaatst worden.

De verzorging van de bijen gebeurt op een duurzame manier.

Er is geen hinder voor u en uw bezoekers. In tegenstelling tot wespen worden bijen niet aangetrokken tot voedsel of drank.

Waarom?

PROBLEMATIEK
80% van alle bloemplanten wordt bestoven door, en hangt voor zijn overleven dus af van, insecten.

Zowat 70% van wat in ons bord belandt, hangt rechtstreeks (fruit, groenten, oliën, ...) of onrechtstreeks (voederplanten voor vee,...) af van de bestuiving. De economische waarde is enorm.

Echter…

Gemiddeld verdwijnen in België jaarlijks meer dan 20% van de bijenkolonies. De honingbij is ziek, door het jarenlang handelen van de mens. Met jullie hulp kunnen wij samenwerkingen opzetten met stevige partners zoals de Katholieke Universiteit Leuven en timmeren aan de gezondheid van de honingbij.

Het welzijn van de bestuivers is nauw verbonden met ons welzijn!

De grote return voor uw bedrijf

  • Met het concept Bijen op het bedrijf draagt u bij aan een duurzame en ecologische samenleving en investeert u in een lokale en groene economie. het draagt dan ook bij tot het positieve imago van uw bedrijf. Bovendien behaalt u er ook een 'duurzaamheidsdoelstelling (SDG)' mee ik het kader van het Vlaams Charter Duurzaam Ondernemen van VOKA.
  • U krijgt er in één klap 100.000 werknemers bij.
  • U ontvangt jaarlijks 15 kilogram honing met gepersonaliseerde etikettering.
  • U wordt opgenomen en vermeld op onze website als meewerkende partner.

En verder...

  • U helpt ons ondersteunen in onze samenwerkingen met onder andere KULeuven (BE) en Wageningen Universiteit (NL) met als doelstelling het streven naar gezonde, veerkrachtige bijenkolonies.
  • U en uw medewerkers krijgen de mogelijkheid om samen met de imker de bijenkolonies te inspecteren. Een ideale tem-activiteit!
  • U krijgt van ons een wekelijkse update van het leven in en werk aan de bijenkast. Posts gebeuren ook via de gekende social media.
  • U krijgt een uitnodiging tot en korting voor deelname aan een exclusief netwerk-event.
  • U en uw medewerkers krijgen een vaste korting op onze webshop.
  • U ontvangt een gepersonaliseerd bordje waarop onze partnership in de verf gezet wordt.

De honing

Honing van Honeybeez Imkerij is een 100 procent natuurlijk product. Ze is puur en onverhit.

Honing van Honeybeez Imkerij is een duurzaam lokaal product, een honing 'van bij ons'.

Honing uit eigen streek bevat ook pollen en bacteriën uit eigen leefomgeving. Hierdoor helpt ze weerstand op te bouwen en allergische reactie op onder andere hooikoorts te verminderen.